Educatie

Gezinnen

Voor onze allerkleinste bezoekers hebben we een kinderhoekje met boekjes en kleurplaten. Ook in onze prachtige tuin kunnen kinderen heerlijk ronddwalen.

Basisscholen

In samenwerking met Kunsteducatie Walcheren brengt het museum programma’s voor de groepen 3 t/m 8 in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Tijdens het bezoek aan het museum wordt een aspect van de schilder- of beeldhouwkunst uit de lopende tentoonstelling belicht en besproken met de leerlingen. Dit kan onder andere zijn: kleur, vorm, licht, stijl of kunststroming. Het doel is leren kijken naar kunst en kunst leren begrijpen. Een bezoek aan de tentoonstelling wordt afgesloten met een verwerkingsopdracht passend bij de doelgroep. 

Wij verwelkomen u en uw school graag in ons museum! Neem contact met ons op via info@mtvp.nl om een bezoek te plannen. 

De Cultuurbus

Het Marie Tak van Poortvliet museum is opgenomen op de culturele kaart van De Cultuurbus. Dit betekent dat voor het vervoer naar ons museum gratis busvervoer mogelijk is voor alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het vmbo. Meer informatie op https://cultuurkwadraat.nl/cultuurbus