MOOIE OPENING “DAAR GAAN ZE …!!”

Zo’n 130 mensen woonden op zaterdagmiddag 16 december 2023 de sfeervolle opening van de Fototentoonstelling DAAR GAAN ZE …!! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies bij.

Na een welkomstwoord van museumvoorzitter Arnold van Houtum, lichtte de museumconservator Francisca van Vloten de tentoonstelling toe, refereerde zij aan de rijkheid van Domburgs geschiedenis en de vele verhalen die daarover te vertellen zijn en aan de schoonheid van de omgeving die in combinatie met de verhalen prachtig te verbeelden is.
Zij bedankte de mensen die haar bij de samenstelling van de tentoonstelling hebben geholpen: Chris Maas, Frits Jongepier, Peter Louwerse, Dominique de Haes en Renée van Vloten.


Ook wees ze op de tien kleurrijke kunstwerken die door 124 Domburgse schoolkinderen van de Basisschool de Golfslag zijn gemaakt en een plaats in de museumtuin hebben gekregen.

Als bestuurslid van de Stichting 800 Jaar Stad Domburg stond Chris Maas vervolgens stil bij de ‘gewone’ Domburgers die de Domburgse Koppen hun gezicht gaven en nu een plaats in het museum hebben, zoals het museum een plaats in de Domburgse gemeenschap heeft gekregen.


Het openingsverhaal werd gehouden door wethouder René de Visser, die zijn waardering uitsprak voor de samenwerking tussen het museum en de Stichting 800 Jaar en voor het idee een tentoonstelling van Domburgse Koppen en Domburgse Impressies te organiseren. Hij sprak de hoop uit dat vele Domburgers de tentoonstelling zullen komen bezoeken. Daarna ging de zaal open en werden de Koppen en Impressies volop bekeken en besproken.

Het was een koude namiddag maar de harten werden verwarmd door de prachtige foto’s en verhalen en bovendien werd er warme Glühwein geschonken in de museumtuin. Een pluim voor het geweldige museumteam en onze geweldige medewerkers!